تمرکزمونو پس بگیریم، گفتیم تمرکزمون کجا رفته.اگه نخوندین چی گفتیم اینجا (حواسمون کجا رفته؟) کلیک کنید. خب میدونیم که بخش بزرگی از تمرکز ما دزدیده شده و بخشی ازاون هم مربوط به روش زندگیمونه. حالا میخوایم ببینیم میشه پس بگیریم تونایی تمرکز کردنمونو؟ چجوری؟ تو چقدر وقت؟ احتمالا دنبال چند راه حل قطعی میگردید. راه حل هایی که از فردا شمارا یه آدم با تمرکز بالا و ذهن حواس جمع بکنه. آره؟ خب دنبال پاسخ های صریح و تبلیغاتی نباشید. قرار نیست بهتون ماهی بدیم. قرار نیست با جملات و حرف های انگیزیشی بدون رفرنس های معتبر شمارا جو زده کنیم. راه بینش سعی داره با کلی مطالعه و تحقیقی که انجام میده، ماهی گیری یادتون بده.
پس اینجا در شروع این مسیر:
بهتون میگیم برای اینکه تمرکزمونو پس بگیریم باید تلاش کنیم. تلاشی که در ابتدا با اندکی ملامت و حوصله سررفتن همراهه. خلاصه که اولش یکم سخته. اگر حالشا ندارید میتونید همین الان بیخیالش بشید. اما اگر واقعا تصمیم گرفتید قدم مهمی برای اهداف شخصی و البته زندگی سالمتون بردارید. اینجا باشید که همه جوره کمکتون میکنیم.
آدم متمرکزی بودن تنها یک نعمت الهی نیست. که یسیریا داشته باشن و یسریا نه، مثل وزنه زدن میمونه. هرچه تمرینات مربوط بهشو بیشتر انجام بدید. بیشتر براتون سهل و آسون میشه. تا جایی که توانایی قابل قبولی روی قدرت تمرکز کردن در مسائل مختلف و بدست بیارید. فقط این وسط چند تا مانعِ چِغِر هست که نمیزاره شما مسیری که میخواهید و طی کنید.
مانع ها همون نمایشگرهایی هستند که امروزه روز توی دستای ما در حال قورت دادن وقت و توجه و انرژی ما هستند. اینا همون مانع های مهم بشر امروز در راستای تمرکز کردنمون هستند. و یجورایی شدیم عروسک خیمه شب بازی پلتفرم های مختلف و سیاست های پشت اون. در مقاله ی دیگه ای راجع به سیاست هاشون حرف میزنیم اما الان همین قدر که بدونیم دنیای مجازی سرمایه گزاری های بسیار کلان میکنه تا توجه و تمرکز مارا بدست بیاره کافیه. شاید بپرسید برای چی ؟ چون توجه ما تنها چیزیه که میتونه ازش پول در بیار. و درآمد های نجومی داشته باشن. شاید ملموس ترینش تبلیغات توییتر و اینستا باشه.
حالا ما چیکار کنیم؟ تلفن همراه و لب تابمونو بندازیم توی سطل زباله؟ معلومه که نه، (اگه میتونید که راه حل خیلی خوبیه)، باید تصمیم بگیریم رابطمونو باهاش اصلاح کنیم. چیزهایی که ازمون گرفته را پس بگیریم. در نهایت فقط در حد یک ابزار ازش استفاده کنیم. ابزار یعنی که فقط بعضی کارهارا برامون آسون کنه و در اختیارمون باشه برای مواقع ضروری نه بیشتر.
اصلاح رابطه:
1 – اصلاح رابطه ی ما با نمایشگرها ساده نیست. اگر صبح بعد از بیدار شدن ، شب قبل از خوابیدن. در زمان های استراحت، در مواقع انجام کاری مثل رانندگی، مطالعه یا فیلم دین، در مهمونی و سرکار و… از تلفن همراهتون استفاده میکنید. شما بهش وابستگی پیدا کردید. میشه گفت معتاد به استفاده از تلفن همراه شدید. در حال حاضر بحث اعتیاد به فناوری در خیلی از کشورها داره به طور جدی بهش پرداخته میشه و حتی کمپ های ترک تلفن همراه یا کمپ های ترک اعتیاد به فناوری در مناطق مختلف تشکیل شده چون یک بحران مهم شناخته شده، پس باااز هم آگاه باشید که ترک اعتیاد به تلفن همراه ساده نیست. اما برای شما شدنیه و خب خیلی خیلی هم سخت نیست.
بعد از اینکه توانستید تمرین های ترک اعتیاد به تلفن همراه که در مقاله مربوطه گفته شده را انجام بدید و از پسِ دتاکس دوپامین بربیاید وقتشه که وزنه زنی مغزتون و انجام بدید .
2- حتما یه تایم از روزتونو بزارید برای انجام تکنیک های مدیتیشن و خودآگاهی مثل توجه به تنفس، اصلا لازم نیست در شروع به خودتون سخت بگیرید، میتونید از روزی 5 دقیقه صبح 5 دقیقه شب شروع کنید. این تمرین که قراره یک عادت برای هر روز باشه، به مرور مغزتونو به خو گرفتن به آرامش وفق میده.
3- سوم اینکه وقتی دارید یه کاری انجام میدید به خودتون اجازه ی چند کار انجام دادن و ندید. حتی برای کارهای ساده، مثل هم زمان پیاده روی کردن و به موزیک گوش دادن. مثل همزمان خوراکی خوردن و به تلفن جواب دادن، به این کار که مولتی تسکینگ یا چند وظیفه ای گفته میشه، عوارض زیادی برای شما داره و این عوارض در طولانی مدت خودشو نشون میده، که مهم ترینشم عدم تمرکزه.
حواسمون باشه که:
در نظر گرفتن و انجام دادن این سه عمل (که عمل اول خودش شامل چند مورد هست ) بسیار به ما کمک میکنه تا تمرکزمونو پس بگیریم، مواردی که گفته شد ممکنه هر کدوم ساده بنظر بیان اما خیلیی با اهمیت هستند .