توسعه فردی

توانایی نفرین شده

توانایی نفرین شده

توانایی نفرین شده ی ما چی میتونه باشه؟. وقتی با احساس قدرت فکر میکنیم که، در لحضه چندتا کار و انجام دادن یک توانایی ویژه برای ماست، همینجا باید تامل کنیم. همه ی آدم ها از این توانایی به یک میزان برخوردار نیستند. احتمالا وقتی حرف از چند وظیفگی میشه، توانایی مادرها یادمون میاد که میتونن در لحضه چندتا کار و همزمان انجام بدن. مثلا همزمان با تلفن صحبت کنند، به فرزندشون املا بگن، همچنین درحال آشپزی باشند و یه کار دیگه هم انجام بدن. اما سوال مهمی که باید بپرسیم اینه که این توانایی یعنی چند وظیفه ای عمل کردن چه سودی به ما میرسونه؟

توانایی نفرین شده مالتی تسکینگ

توانایی نفرین شده ی مد نظر ما چند وظیفه ای عمل کردن هست. به این معنی که بخواهیم توی یک لحظه دو یا چندتا کار و همزمان انجام بدیم. چند وظیفه ای عمل کردن مغز مارا برای چندتا کار در لحضه مدیریت نمیکنه. اتفاقی که میوفته کانال عوض کردن هست. توجه ما از چیزی به چیز دیگه ای سوئیچ میشه. مطالعات نشون داده دائم دنده عوض کردن توجه منجر به اشتباهات بیشتر میشه.

  • بهره وری انجام کارهامون بالامیره
  • قدرت تمرکز کردن بیشتری خواهیم داشت
  • ضریب هوشی و میتونه بالا ببره
  • سرعت انجام کارها را بیشتر میکنه

چند وظیفه ای عمل نکردن اصلا به معنای تک بعدی شدن نیست. به این منظوره که در یک لحظه وقتی فعالیت هایی را میخوایم انجام بدیم. بهتره فقط یک کار تمرکز کنیم.(تمرکزمونو پس بگیریم)

  1. فهرستی از کارهایی که باید انجام بشه تهیه کنید
  2. وظایف خودتونو و اولویت بندی کنید
  3. کارهای مشابه و گروه بندی کنید
  4. عوامل حواس پرتی و کاهش بدین
  5. پیشرفت خودتونو زیر نظر داشته باشید

یکی دیگه از مضرات چند وظیفه ای عمل کردن اینه که میتونه روی کاهش حافظه اثر قابل توجهی بزاره. که در دراز مدت ممکنه هرکسی را با چالش های مختلف اختلال حافظه درگیر کنه.

و البته راز انجام دادن کارهای با موفقیت، و بهره وری بالا اولویت بندی کردن اونهاست. گفتیم که چند وظیفه ای یعنی ترکیب کردن کارهای مختلف. حالا اینجا مهارت اولویت بندی میتونه مثل یک غریق نجات ماهر شمارا به مقصد برسونه. و از آسیب های مختلف Multitasking نجات بده.

چند وظیفه ای عمل کردن فقط محدود به پروژه ها و مطالعات و کارهای روزمره ی ما نمیشه. یکی از متداول ترین روش استفاده از این توانایی نفرین شده به کار بردن اون در تلفن همراه است.

  • از پیامکی به پیامکی دیگه رفتن
  • از جستجویی به جستجوی دیگه رفتن
  • از اینستا به واتساپ رفتن از واتساپ به ایتا رفتن از ایتا به تیک تاک رفتن
  • و…

از نمونه های بارز چند وظیفه ای عمل کردنه. امروزه ما از تلفن همراه به عنوان ابزاری برای کارهای بسیاری مثل خرید، شرکت در جلسات آنلاین، تبادل اطلاعات و… استفاده میکنیم. و ناخداگاه مرتب از صفحه ای به صفحه ی دیگه میریم. وباز اینجا هم داریم در حق مغز بیچاره مون اجحاف میکنیم.

نوتیفیکیشن ها هم دام جذابی هستند برای از یک صفحه ای به صفحه ای دیگه رفتن.

یک توصیه ی طلایی که میشه داشت. اینه که اعلان های تلفن همراهتونو محدود کنید. علی الخصوص وقتی که نیاز به یه کار با دقت در تلفن همراهتون دارید.

اشتراک گذاری:

پست های اخیر

دیدگاهتان را بنویسید